Tanden Bleken

Gezonde tanden

Gezonde tanden zijn natuurlijk het belangrijkste. Maar veel mensen willen daarnaast ook mooie witte tanden.

In het verleden waren behandelingen om dit te realiseren een kostbare of een pijnlijke zaak met hoge doseringen waterstofperoxide. Bij Lilian Beauty And Care kunt u terecht voor een pijnloze en voordelige behandeling zonder peroxides en met een vergelijkbaar resultaat.
Bij de meeste mensen wordt een bleekresultaat gehaald van tussen de 3 en 6 tinten verschil aan de hand van de Vita Shade kleurenindicator. Soms zelfs meer dan dat! (De Vita Shade wordt in de tandartspraktijken gebruikt voor het bepalen van de tandkleuren voor kronen en vullingen.)
Het beste resultaat wordt bereikt op schone en gezonde tanden. Dus voordat u de tanden laat bleken, adviseren wij u om eerst een bezoek aan de mondhygieniste te brengen. Het eindresultaat is ook afhankelijk van de eigen natuurlijke kleur van uw tanden.

U kunt bij ons altijd terecht voor een gratis advies en zullen een behandeling afraden wanneer wij van mening zijn dat het resultaat niet aan uw verwachtingen zal voldoen.

 • 100% veilig en pijnloos;
 • Duidelijk zichtbaar wittere tanden;
 • Direct resultaat;
 • Op basis van non-peroxide stoffen;
 • Schaadt het tandvlees en glazuur niet;
 • Betaalbaar en professioneel.

Tarieven - Tanden bleken

 • Basisbehandeling (2 x 20 minuten)
  75,00
 • Intensieve behandeling (3 x 20 minuten)
  99,00
 • Basis-herhaalbehandeling (binnen 2-4 weken)
  60,00

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Voor de behandeling begint, mag u eerst een intake-formulier invullen en krijgt u een uitgebreid consult. Als met de behandeling wordt gestart, wordt er eerst een beschermlaagje met vaseline op de lippen aangebracht en krijgt u een mondspreider in om de lippen wat uit elkaar te zetten. Uw tanden krijgen een voorbehandeling. Daarna wordt er whitening-gel op uw tanden aangebracht. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Daarna wordt de LED-lamp op uw tanden gericht gedurende een bepaalde tijd. De lamp zal de bleekgel activeren, waardoor het bleekproces optimaal plaats kan vinden. Daarna spoelt u uw mond met water goed schoon. De gel laat zich gemakkelijk verwijderen. U kunt direct het verrassende resultaat in de spiegel bekijken!!

Er zijn 2 verschillende behandelingen. De basis-behandeling duurt ongeveer 50/ 60 min, de intensieve behandeling duurt ongeveer 80/90 minuten.

Tijdens de behandeling krijg je een mondspreider in. Deze is er alleen voor om de tanden vrij te houden van de lippen en de wangen. Het meest ontspannen is dan om gewoon de kiezen op elkaar te houden tijdens de behandeling .Dit is goed vol te houden.

Uiteraard zijn de resultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkeljke kleur van de tanden welke genetisch is bepaald. Je tanden worden zo wit als ze kunnen maar de een heeft nu eenmaal wittere anden van zichzelf als de ander.
De eerste dagen na de behandeling zijn de tanden het witst, daarna zal de kleur teruglopen met 1 tot maximaal 2 tinten, dit komt door rehydratatie, de tanden nemen weer natuurlijk tandvocht aan waardoor ze na een week iets minder wit ogen maar nog altijd veel witter dan voor de behandeling. Het resultaat blijft gemiddeld zo ‘n 6 maanden.De terugloop van de kleur van de tanden is mede afhankelijk van het consumptiegedrag, de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden. De verkleuring zal langzaam opnieuw intreden maar het zal nog altijd lichter blijven dan de kleur van je tanden voor de behandeling. Sommige mensen die hun tanden recentelijk hebben laten bleken, raken al hel gauw gewend aan de nieuwe kleur waardoor ze het idee hebben dat de tanden niet meer zo wit zijn na een aantal maanden. Doorgaans zal de kleur na een aantal maanden een aantal tinten teruglopen .Echter tanden zijn nu eenmaal aan verkleuring onderhevig dus de mate van verkleuring is mede inherent aan wat je eet, drinkt, en eventueel rookt.

We adviseren om na de behandeling de eerste 2 a 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Gedurende de eerste 12 uur na de behandeling is het beter om geen voedsel of drankjes te nemen die te veel kleurstoffen bevat ,zoals koffie , thee, rode wijn, cola, rode kool, en tomatenketchup. Ook is beter om niet te roken de rest van de dag. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken erge verkleuringen geven, ook je tanden het meest verkleuren .Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel in je tanden terecht.

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en je gebit regelmatig door de tandarts en/of mondhygieniste te laten nakijken..Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. Deze zijn beduidend duurder dan gewone tandpasta s, maar ze hebben wel een goede werking en zijn veilig voor het gebit. Ook bieden wij bleeksetjes voor thuisgebruik aan om het resultaat zo optimaal mogelijk te houden.

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in de voorafgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je bgint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact het zelfde tempo als de jaren daarvoor.

In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) toch heel redelijk mee te bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Kronen/bruggen zijn vaak al witter dan de tanden en verkleuren bovendien minder snel. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren. Mocht je het nodig vinden dan kan de tandarts vullingen en/of kronen voor je vervangen. Op die manier kan de kleur precies worden afgestemd op de nieuwe kleur van je tanden.

Bij je geboorte wordt de kleur van je tanden bepaald, witter dan die kleur is niet mogelijk. Daarom is er een verschil in kleur per tand, per individu.

Het is gebleken dat de poreusiteit van tanden minder wordt naarmate men ouder wordt en dus de gel minder goed in de tanden kan dringen. Daarintegen kan het zijn dat een 18-jarige een even ‘dicht' glazuurstructuur heeft dan een 60-jarige. Hieruit blijkt maar weer dat er nooit van tevoren aangegeven kan worden wat het resultaat zal zijn.

De behandeling is niet schadelijk voor je tanden en er verandert niets blijvend aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij je om de behandeling, afhankelijk van je consumtie gedrag en het onderhoud, eenmaal per half jaar te laten uitvoeren.