BALANSDAG

Hoe gezond je ook leeft, iedereen heeft nu eenmaal wel eens een moment waarop hij een verleiding niet kan weerstaan. Je had een verjaardag en hebt 3 stukken taart naar binnen gewerkt of je hebt zoveel sushi  op, dat je bijna niet meer kan lopen en vrijwel direct spijt hebt. Wanneer dit het geval is, dan kan het slim zijn om een BALANSDAG in te lassen.

WAT IS EEN BALANSDAG?

Een balansdag is een dag waarop je extra goed let op WAT je eet en drinkt. Je eet gezonde maaltijden en laat alle ongezonde dingen achterwege. Dit houdt in dat je geen koek, snoep, chips, nootjes, toetjes, etc. eet. Ook drink je geen wijn, bier of andere alcoholhoudende dranken.

Een balansdag is eigenlijk precies wat de naam al zegt: een dag waarop je je lichaam en calorie-inname weer een beetje in balans brengt door goed op je voeding te letten. Je zorgt ervoor dat je op die dag minder calorierijk voedsel eet, liefst met een flinke dosis gezonde vitaminen en mineralen en juist wat minder koolhydraten.

TEVEEL GEGETEN?

Om te weten wanneer het tijd is voor een balansdag, is het belangrijk om je bewust te zijn van wat je allemaal eet: veel mensen hebben zelf namelijk nauwelijks door wat er gedurende de dag allemaal in hun mond verdwijnt. Als je een keer uitzonderlijk veel gesnackt hebt, is het gemakkelijk om dat te vergeten, maar kan wel degelijk een reden zijn om de volgende dag wat beter op te letten.

NIET UITHONGEREN

Let wel op dat je met dat compenseren niet doorslaat!
Het idee van een balansdag is niet dat je jezelf uithongert en een dag op appels, rijstwafels en groene thee leeft; dat heeft uiteindelijk alleen maar nadelige gevolgen, omdat je jezelf aan een soort crashdieet zet. Wat daarnaast ook niet werkt, is extreem schommelen: eet dus niet om de dag veel te veel of bijna helemaal niets, daarmee breng je je spijsvertering compleet van slag. Het draait echt maar om een klein calorieverschil dat je goed probeert te maken, en niet om een extreme maatregel om af te vallen.

KLIK HIER VOOR BALANSDAG-RECEPTEN